Dansk Pilotforening Indholdet er ikke tilgængeligt Pensions-/forsikringsaftale

Tagget: 

Viser 8 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #1982
   Anonym
   Inaktiv

   Hei!

   Søren skriver: “Det positive er, at aftalen er skruet sådan sammen, så regnskabet nulstilles og en ny dækning kan forhandles fra januar 2022. Til den tid kender vi udtaget fra dags dato -> jan 2022, og på denne baggrund kan en ny aftale forhandles. Det må selvfølgelig forventes, at udtaget er væsentlig lavere med den nye dækning.”

   Jeg har ikke tilgang til aftalen og vet ikke om den dekker pandemi-relatert sykdom? Tidlig forskning viser at det er fare for en rekke følgesykdommer for dem som har blitt smittet av COVID-19, for så å bli “frisk”; lungereduksjon, fatigue, hjerte-kar sykdom m.m.
   Det er ikke umulig at vi vil oppleve økt LOL på grunn av dette. I tillegg vil mange også oppleve psykiske problemer.

   La oss håpe at vi alle holder oss friske, og at vi ikke trenger å benytte LOL!

   Mvh Erlend

  • #1981
   Jimi Sola Laursen27962
   Medlem

   Jag kan bara instämma med Lau. Det är en markant försämring av vår överenskommelse.

   För min egen del så hade det varit bra att veta att detta var på gång för det hade besparat mig 6+ månaders pappersexercis med försäkringsbolagen gällande att höja upp min premie från 70% till 80%.

   Det är lätt att vara efterklok men denna lösning med LOL var allt annat än bra.

   När ni säger att vår LOL var lukrativ så undrar jag vad det grundar sig på.
   Var vår LOL avsevärt bättre än andra likvärdiga bolags? Vad har andra bolag?
   Har vi haft en bättre LOL i DK än i NO/SE?

   Mvh Jimisola

  • #1980
   DPF BestyrelseDPF Bestyrelse
   Moderator

   Hej Lau,

   For at svare på dit tidligere indlæg, som Claus og Søren også har. Der vil komme et møde i den nærmeste fremtid, hvor den nye aftale vil blive gennemgået og der vil være mulighed for at stille spørgsmål og rette evt. kritik ift. aftalen.

   Ligesom Claus skriver, er jeg også kun et telefon opkald væk, hvis du vil vide noget om aftalen.

   Jeg vil ikke negligere, at dækningen er markant dårligere end før. Men værdien af vores k-aftale er vel, teknisk set blevet forhøjet? SAS betaler nu 8% mod 6,5% før. Prisen på forsikringen er “bare” steget exorbitant meget i forhold til tidligere. Det var aldrig en mulighed at fortsætte den samme gamle aftale.
   En detalje der er værd at nævne er, 42mdrs dækning træder først i kraft fra fratrædelses tidspunktet på den nye aftale. Hvor den gamle aftale havde dækning i 10 år, talte de fra 1. sygedag, dvs udredningsforløbet og opsigelses periode trak fra i de 10 år. Det gør det ikke længere.

  • #1979
   Claus MunkClaus Munk
   Deltager

   Hej Lau

   Der vil i nær fremtid blive afholdt et informationsmøde omkring LOL, hvor alle forhold omkring aftalen og hvorfor vi den er som den er, vil blive afdækket.

   Har du brug for mere info her og nu, er du velkommer til at give mig et ring.

   Bh
   Claus

  • #1978
   Lau ThomsenLau Thomsen
   Deltager

   Hej Søren.

   At påstå at det ikke er en forringelse af vores overenskomst, er forkert; vores pensions- og forsikringsaftale er et kardinalpunkt i vores aftale, og det er for en stor del at sidestille med løn og arbejdstid. Værdien af vores samlede pakke er forringet.

   At man på et tidligere tidspunkt som bestyrelse har valgt at prioritere, som man gjorde, er svært at kommentere på, for jeg kender ikke vilkårene for forhandlingerne dengang. Jeg tænker, at de dengang – som nu – har villet fællesskabet det bedste.

   Og argumentet om at vores aftale har været for lukrativ, skal man nok også se i perspektiv. Faktum er, at flere andre selskaber i Danmark har haft samme LoL-aftale i mange år, før den blev indført her. Ville det måske være på sin plads at afkræve firmaet at undersøge, i hvilken grad arbejdsmiljø og -pres påvirker antallet af LoL-tilfælde?

   Det, jeg savner lidt, er, at bestyrelsen med egne ord forklarer, hvorfor vi er endt her. Brevet fra firmaet efterlader en del spørgsmål, og en del af informationen er meget implicit og skaber flere spørgsmål end svar.

  • #1966

   Hej Lau

   Det er en forringelse af dækningen i forsikringsaftalen, ikke en forringelse af OKen.

   Dengang man i K15 ændrede pensionsaftalen og selv tog ansvaret for dækningen, spillede man hasard. Den daværende bestyrelse tog aftalen, gik på kasino og satsede det hele på sort. Udfaldet kender vi så i dag.

   Der har været forhandlet i mere end 6 måneder, og det var meget tæt på at aftalen helt udløb.

   Vi må nok indse at dækningen har været for lukrativ, og udtaget derfor har været mere end 3 gange så højt i DK ift NO/SE. Den er desværre nok blevet misbrugt, af nogle, som en førtidspension – resultatet står vi med i dag.

   Det positive er, at aftalen er skruet sådan sammen, så regnskabet nulstilles og en ny dækning kan forhandles fra januar 2022. Til den tid kender vi udtaget fra dags dato -> jan 2022, og på denne baggrund kan en ny aftale forhandles. Det må selvfølgelig forventes, at udtaget er væsentlig lavere med den nye dækning.

   Det er trist for os alle, men der var intet reelt alternativ.

  • #1965
   Lau ThomsenLau Thomsen
   Deltager

   Hej Pascal.

   Jeg mener, DPF burde kommentere aftalen, og de konsekvenser den medfører, for som du selv skriver, er det en betydelig forringelse af OK’en, når kompensationsperioden går ned fra 10 år til 42 måneder.

   Lau

  • #1964
   DPF BestyrelseDPF Bestyrelse
   Moderator

   Hej Lau,
   Kan du konkretisere hvad du vil vide ang. de 42 mdr?

   Mht. de 8% har SAS indvilliget i at hæve deres bidrag fra 6,5% og op til 8%. Forøgelsen på 1,5% er gået til at øge dækningen på LOL så vidt muligt. Vi er klar over dækningen ikke er den samme, men det er nu engang den pris som Velliv har fastsat. Med det udtag af LOL-tilfælde der har været har vi oplevet en markant prisstigning. Derfor rækker pengene desværre ikke længere end til 42mdrs dækning.

  • #1963
   Lau ThomsenLau Thomsen
   Deltager

   Hej DPF.

   Kan én fra bestyrelsen kommentere den nye aftale? Heriblandt punkterne vedr. 42 mdrs. udbetaling ved LoL samt prisen på forsikringspakken på nu 8%.

   Mvh

   Lau

Viser 8 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.